Βιογραφικο

Ο Αντώνης Γκουντάρας γεννήθηκε το Σεπτέμβρη του 1969 στη Μελιβοία Αγιάς. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, μηχανογραφημένη λογιστική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιων οργανισμών (Μ.Β.Α.). Από το 1994 έως σήμερα διατηρεί Λογιστικό Γραφείο στη Μελιβοία. Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε από μικρή ηλικία και αφιέρωσε ουσιαστικά τη ζωή του, παρακολουθώντας ταυτόχρονα όλες τις μεγάλες θεσμικές, διοικητικές και χωροταξικές αλλαγές που έγιναν στο χώρο. Μετά το πρόγραμμα «Καλλικράτης» είναι εκλεγμένος Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Αγιάς. Παράλληλα, είναι πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων του Νομού Λάρισας, αλλά και πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος. Όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποιήθηκε ενεργά σε όλα τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης και σήμερα είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Επίσης είναι μέλος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι παντρεμένος με την Ανδρομάχη Τσιάτσιου, και έχουν τέσσερα παιδιά, τη Ραφαήλα, τον Νίκο, τον Δημήτρη και τη Βασιλική. Ζει με την οικογένειά του μόνιμα στη Μελιβοία.

Αυτοδιοικηση για το μελλον!

Στις εκλογές για τη νέα διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, ψηφίζουμε για τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης. Ψηφίζουμε για ένα θεσμό που αναζητά ευρύτερες συναινέσεις μεταξύ των αιρετών στους δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο να διευρύνει το ρόλο και τη δυνατότητα παρέμβασης της αυτοδιοίκησης, απέναντι στα αυξημένα προβλήματα της κοινωνίας.

Σ’ αυτές τις εκλογές ωστόσο, θα κριθεί το μέγεθος, ο ρόλος και το μέλλον της ίδιας της αυτοδιοίκησης. Θα κριθεί η ικανότητα της να παρεμβαίνει στα καίρια ζητήματα της κοινωνίας, ως ο εγγύτερος θεσμός στον πολίτη.

Προκειμένου όμως  η αυτοδιοίκηση να διασφαλίσει το ρόλο της, ως αναπτυξιακού βραχίονα της χώρας μας, βασικού πυλώνα της τοπικής οικονομίας, αλλά και του κοντινότερου θεσμού στον πολίτη, θα πρέπει οι βασικές της αξίες να παραμείνουν αναλλοίωτες.

  • Στηρίζουμε μια ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση, σταθερά προσανατολισμένη στην δημιουργία δομών στήριξης του πολίτη και των αναγκών του.
  • Στηρίζουμε μια αυτοδιοίκηση σύγχρονη, ευέλικτη και ανοικτή σε πολιτικές και τεχνολογίες που οδηγούν στην πρωτοπορία της εποχής.
  • Στηρίζουμε μια αυτοδιοίκηση – εργαλείο ανάπτυξης. Με πολιτικές που ενσωματώνουν την ψηφιακή τεχνολογία και προστατεύουν το περιβάλλον.

 

Καλούμε τους εκλέκτορες των προσεχών εκλογών της ΠΕΔ να συνταχθούν με τις δυνάμεις που οδηγούν την αυτοδιοίκηση στην ακομμάτιστη λειτουργία, μακριά από πρακτικές του παρελθόντος. Την «κομματική» ψήφο την πλήρωσε η χώρα μας σε πολλά επίπεδα και διαχρονικά.

Τους καλούμε επίσης να συμμεριστούν τα οράματα των συνδικαλιστικών οργάνων της αυτοδιοίκησης που στοχεύουν σε μια πραγματικά ακηδεμόνευτη με αυτοτέλεια Τ. Α. που θα εργάζεται απρόσκοπτα, προς όφελος του πολίτη και μόνον αυτού.

Σ’ αυτή τη μάχη δεν θα αναμετρηθούν δυνάμεις κομμάτων. Θα αναμετρηθούν οράματα αλλά και συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι στόχοι για τα μέλλον του τόπου μας και των Δημοτών μας. Σ’ αυτή τη μάχη δε χωράνε νικητές και ηττημένοι. Η χώρα μας διανύει μια κρίσιμη περίοδο και οι δυνάμεις μας πρέπει να συγκλίνουν σε μια και μόνο κατεύθυνση: Της ανάπτυξης που σέβεται το περιβάλλον και δημιουργεί συνθήκες ευημερίας για όλους. Και η αυτοδιοίκηση σ’ αυτή την κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ένα κομβικό ρόλο. Αυτό το ρόλο καλούμαστε να υποστηρίξουμε.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αντωνης Γκουντάρας
Δήμαρχος Αγιάς